Home Animale Chestii Tari Clipul Saptamanii Filme Funny M-am Saturat Tipic Romania Despre Blog
Vizualizeaza Dinamic

vineri, 12 august 2011

Cateva ganduri despre ArtMania 2011

Festivalul ArtMania, editia din 2011 sta sa inceapa in Piata Mare din minunatul nostru "sat". Pentru ca in ultimii 2 ani am scris de fiecare data despre acest festival care tin se mentionez ca-l apreciez, am hotarat ca, desi anul acesta nu voi lua parte la concertele din centru, sa scriu macar cateva idei despre festival.

In primul rand, "traditia" care mi-am imaginat-o eu, conform careia orgasmica si inegalabila trupa engleza de Death-Doom si Gothic-Doom Metal My Dying Bride este invitata odata la 2 ani la acest festival (2007 si 2009) se pare ca a fost uitata de catre organizatori (traditia, nu trupa), asadar mi-am facut sperante degeaba.

In al 2-lea rand, trupele de anul acesta chiar nu-mi starnesc interesul in mod, deosebit, adica ok, de acord, sunt trupe bune, canta muzica buna, dar really, sunt concerte fara de care pot trai, sunt concerte de la care, in caz ca absentez, si am sa absentez, imi pot ierta "pacatul". In plus de asta poti sa vezi si sa asculti trupele si din "zona VIP" (din spatele gardului) si  asta pe moka. Urasc sa folosesc o expresie prea des, dar puteti sa ma faceti "ieftin" sau "wanna-be" ptr. ca nu arunc cu banii pe festivaluri, dar am momentan alte prioritati, mai ales spre sfarsitul lunii august, deci go ahead, faceti pe die-hard fans, roacheri adevarati care asculta orice trupa care zgarie chitara si da cu ciocanu in tobe.
Nu ca ar fi cazul trupelor invitate anul acesta: Tarja Turunen (ex. Nightwish), Helloween, Sonata Arctica, Lacrimas Profundere, Lacuna Coil. Sunt trupe cu rezonanta europeana, cel putin, dar nu reprezinta chiar stilul meu, sooo, o sa fiu wanna-be-ul de dupa gard, asta daca ma deranjez sa-mi mut fundu spre Piata Mare, pentru ca ceasul ticãie si eu mai am cateva treburi de facut pana pot pleca.

Am facut efortul de a scrie aici cat de cat ceva diferit fata de ce am postat pe "Masa", argumentand in linii mari de ce imi permit sa nu particip anul acesta la ArtMania. Ca sa fiu subiectiv, sunt sigur ca nu am sa pierd prea multe pentru ca nu pot intra in perimetrul concertului, dar asta nu inseamna ca nu am sa beau o bere relaxat la o masa in imediata apropiere a acestuia, trãgând cu urechea la piese. Asadar, mai pe larg, cateva idei despre ArtMania 2011 le gasiti scrijelite cu iataganul (smug face) aici.

And i'm off to grab some beers!

4 comentarii:

  1. Probabil ca daca asta era lista cu artisti in urma cu cativa ani,faceam si eu un efort si ajungeam prin Sibiu.De fapt cred ca oricum eram prin Sibiu in urma cu cativa ani:)).Anyway, referitor la ce ai scris pe MCR , dude not all the power metal sounds the same ( din fericire).Adica na...pot sa spun ca unele chestii din power m-au dus la death sau black ( like the blast beat, cu care unele trupe de power mai experimenteaza) deci inca mai ascult cu placere unele melodii de power care ies din schema normala.Anywho ... oare vor veni si niste trupe mai extreme pe viitor sau organizatorii se tem de pustii care...well stii tu tipul: "I'm metal dude, I only listen to Dimmu, I would suck Shagrath's cock".Pentru ca sa fim seriosi , ar fi cam greu sa-i asigure protectia lui Shagrath daca e sa ne gandim cat de multi sunt de genul asta:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai cred ca nu tot power metalu suna la fel daaaar am ascultat foarte putin, si cat am ascultat imi suna cam monoton...dar repet, nu e un gen care sa-l cunosc bine...
    De trupe extreme nu stiu ce sa zic...ma mir ca i-au adus anul trecut pe Dark Tranquility, cred ca sunt cea mai "suparata" trupa care au fost la Artmania. Nu stiu daca vor mai aduce, dar m-am saturat de genul de trupe predominant aduse de catre organizatori (ma refer la gothic "metal", mai ales cel cu voce feminina...nu ca as fi misogin dar nu suna a metal deloc, cel putin ptr. mine )
    Oricum ar fi ok daca i-ar aduce pe dimmu chit ca s-or manelizat cu ultimele albume :(

    PS: Pana la urma am reusit sa nu merg deloc...am savurat o bere in alta locatie, habar n-am cum a fost dar voi afla in curand

    RăspundețiȘtergere
  3. Neah...Dimmu nu, merita mai mult alte trupe.Plus ca ar iesi organizatorii mai ieftin.Legat de gothic, well da, putine care ies in evidenta.Parca au un fel de guidelines - do this, this and this, and you are playing gothic metal.Serios ,as veni si as da bani ca sa ii vad pe cei de la Insomnium,Aeveron, Illnath, Dawn of tears, Kalmah and/or others, dar asa...nu stiu nu mi se pare ca ar merita sa dau banii, cel putin din cauza preferintelor mele in materie de muzica.Cat despre power metal, well eu cu ala am pornit.

    RăspundețiȘtergere
  4. Isomnium oh da :D
    Pai na, si eu as prefera alte trupe in afara de Dimmu dar cred ca ar fi un succes comercial daca i-ar aduce...zic si eu!
    M-am prins ca esti / ai fost cu power metal pt. ca ti-am vazut profilul de blogger ;) \m/

    RăspundețiȘtergere